Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Verzekering Gewaarborgd Inkomen


Verzekering Gewaarborgd Inkomen

Verzekering Gewaarborgd Inkomen

Wat is een Verzekering Gewaarborgd Inkomen?

Een Verzekering Gewaarborgd Inkomen (VGI) is een verzekering die een uitkering biedt aan werknemers die arbeidsongeschikt worden en daardoor niet meer kunnen werken. De uitkering is bedoeld om het inkomen van de werknemer gedeeltelijk te compenseren, zodat hij of zij toch financieel kan rondkomen.

Een VGI wordt afgesloten door de werkgever en is verplicht voor alle werknemers in Nederland. De werkgever betaalt de premies voor de verzekering, maar de werknemer kan ook een eigen bijdrage betalen.

Hoe werkt een Verzekering Gewaarborgd Inkomen?

Als een werknemer arbeidsongeschikt wordt, moet hij of zij dit melden bij het UWV. Het UWV beoordeelt vervolgens of de werknemer recht heeft op een uitkering. Als de werknemer recht heeft op een uitkering, wordt deze uitgekeerd door de verzekeraar.

De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de hoogte van het laatstverdiende loon van de werknemer en de mate van arbeidsongeschiktheid. De uitkering wordt uitgekeerd totdat de werknemer weer aan het werk kan of totdat de werknemer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Wat zijn de voordelen van een Verzekering Gewaarborgd Inkomen?

  • Een VGI biedt een financiële zekerheid voor werknemers die arbeidsongeschikt worden.
  • De uitkering kan helpen om de kosten van levensonderhoud te dekken en de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid te beperken.
  • Een VGI kan ook helpen om de werkgever te beschermen tegen de kosten van arbeidsongeschiktheid, zoals loondoorbetaling en vervangingskosten.

Wat zijn de nadelen van een Verzekering Gewaarborgd Inkomen?

  • De premies voor een VGI kunnen hoog zijn, vooral voor werknemers met een hoog risico op arbeidsongeschiktheid.
  • De uitkering van een VGI is vaak niet hoog genoeg om het volledige inkomen van de werknemer te compenseren.
  • Een VGI kan leiden tot fraude, omdat werknemers soms proberen om arbeidsongeschikt te worden verklaard om een uitkering te ontvangen.


Comments